Ігор Кіяшко хворіє на тромбофлебіт, що потребує нагального лікування
Поділитися:

Юриста Ігоря Кіяшка затримали 10 квітня 2018 р. у Нижньому Новгороді, куди він поїхав по ліки для свого сина. Спочатку Ігорю оголосили підозру в контрабанді з Росії військового обладнання, а потім – у шпигунстві. У 2018 р. Нижньогородський обласний суд на закритому засіданні засудив Кіяшка до 8 років колонії суворого режиму.

З 2018 р. Ігор Кіяшко відбував незаконне покарання у колонії №11 Нижегородської області, поки у грудні 2022 р. його не етапували на 5 000 км вглиб РФ – до ВК №3 м. Іркутськ.

Переселення привело до виснаження та загострення хронічного тромбофлебіту – весною він пережив тривали судоми обох кінцівок. Медичне обстеження та допомога бранцю не надавалася.

«В Ігоря гіпертонія, а у в’язниці йому поставили ще діагноз – тромбофлебіт. Ця хвороба – наслідок знущань і побиття при затриманні. Судоми є одним з побічних факторів цього захворювання при великому навантаженні», – каже дружина політв’язня Марина Кіяшко-Волощенко.

Тромбофлебіт – це запалення стінок вен, яке супроводжується утворенням тромбів. Розвиток захворювання може призводити до появи загрозливих для життя наслідків. Відкладати лікування тромбофлебіту не можна.

Ми закликаємо Міністерство з питань реінтеграції, Омбудсмана Дмитра Лубінця, Офіс Омбудсмана України посилити моніторинг додержання прав українських громадян, які досі перебувають в неволі країни-окупанта, та застосувати всі можливі важелі впливу задля якнайшвидшого повернення всіх українських політв’язнів додому!

_______________

Ця стаття — частина циклу Об’єднання про українських політв’язнів, яким не надається медична допомога у місцях несвободи тимчасово окупованого Криму та РФ.

Багато бранців Кремля мають хронічні хвороби, деякі — інвалідність, але до критичного погіршення здоров’я призводять умови утримання, фізичне насильство та повне ігнорування їхніх потреб та прав. У цьому році відсутність медичного втручання забрала життя Констянтина Ширінга і Джеміля Гафарова. РФ продовжує грубо порушувати міжнародне гуманітарне право відповідно до якого ненадання медичної допомоги прирівнюється до тортур.

No items found.

Останні новини