Теймур Абдуллаєв понад 750 днів перебуває у штрафному ізоляторі
Поділитися:

Теймур Абдуллаєв понад 750 днів перебуває у штрафному ізоляторі російської колонії м. Салават у Башкортостані. Кримський мусульманин пов'язує це з візитом спецслужб, які приходили до нього та схиляли до співпраці після етапу із СІЗО Ростова-на-Дону. Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв, який зустрівся із політв'язнем у пенітенціарній установі.

«На всі скарги, на всі прохання переглянути цю практику адміністрація колонії відмовляє, посилаючись на якісь надумані порушення», — прокоментував адвокат.

Таке ставлення до Теймура Абдуллаєва адміністрація колонії мотивує тим, що він є «злісним порушником». У проміжках між черговими термінами перебування у ШІЗО кримського татарина переводять до СУС (камера із суворими умовами утримання), після чого знову поміщають до штрафного ізолятора.

«Найцікавіше, що про його продовження утримання у ШІЗО співробітники повідомляють уже заздалегідь. Він підраховує кількість днів, проведених у ШІЗО і це вже понад 750 діб», — розповіла дружина Теймура Аліме Абдуллаєва, якій він зателефонував за тюремним зв'язком «Зонателеком» у березні.

В умовах регулярного перебування у штрафному ізоляторі у Теймура Абдуллаєва погіршилися проблеми зі здоров'ям. Раніше, у грудні 2022 року, після численних скарг його матері, політв'язня направляли до тюремної лікарні — через підозру на туберкульоз. Але аналізи та знімок легень не виявили захворювання.

На запит матері, Діляри Абдуллаєвої, у квітні цього року Теймура відвідав ще один адвокат. На момент зустрічі з ним політв'язень був хворий і перебував у штрафному ізоляторі з температурою.

«Теймур зараз у тримісному карцері, разом з Муслімом Алієвим. Всі вони хворіють через вогкість та холод», — повідомляла його мати Діляра Абдуллаєва на своїй Facebook-сторінці.

Рідних братів Узеїра та Теймура Абдуллаєвих заарештували у жовтні 2016 року разом із ще трьома кримськими татарами за причетність до діяльності ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії заборонена з 2003 року. Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону у червні 2019 року засудив Узеїра Абдуллаєва до 12 років і 6 місяців ув'язнення, а Теймура після перегляду вироку — до 16 років та 6 місяців колонії.

No items found.

Останні новини