«Знову я малюю маленькі рослини. Все під настрій, стан душі. Я ще живу!»: листи Галини Довгополої
Поділитися:

«Потеплішало. Я уважно оглядаю навколишній світ, ув'язнений у межах цієї установи. Знову я малюю маленькі рослини. Все під настрій, стан душі. Я бачу! Я ще живу!», — пише у своєму листі з колонії Володимирської області Галина Довгопола.

68-річна
Галина Павлівна залишилася в Криму після тимчасової окупації Кримського півострова 2014 року. Жінка не приховувала, що підтримує Україну та виступає проти окупантів. 27 листопада 2019 р. її заарештували, звинуватили в шпигунстві та засудили до 12 років ув’язнення.

Лист від Галини

Попри важкі умови та кримінальне засудження жінка не втрачає поетичність своєї душі, героїчно все долає. Вона в’яже на спицях, займається рукоділлям. Їй дуже пощастило — до ВК №1 Володимирської області дозволяють передавати акварель та гуаш, тож з приходом тепла Галина розважає себе малюванням квітів.

У зв’язку з повномасштабним вторгненням політв’язні РФ більше не можуть отримувати листи з України, а також до них більше не навідуються наші консули. Дякувати Богу, що активісти РФ та українці з-за кордону мають змогу відправляти листи та посилки з речами, книгами та всім необхідним для Галини. Відчуття, що про неї не забувають та переймаються зігріває її душу.

Малюнок Галини

«Завдяки всім, хто мені пише, я почуваюся набагато краще, ніж раніше. Я стала сильнішою, стільки нового пізнала. Від своїх життєвих принципів я не відмовлюся. Мало того, я тепер впевнена, що на волі я жила правильно, по совісті. Тепер головне — вижити та зберегти себе!», — ділиться почуттями Галина Павлівна у березневій вісточці.

Активістам дуже прикро, що Галині ще минулого вересня не віддали м'які ортопедичні туфлі, такі потрібні для її немолодих хворих ніг. Одна волонтерка давала на них гроші, а інша знайшла, купила та відправила.

Разом з Галиною у колонії знаходиться багато літніх арештанток, зі своїми хворобами та історіями. Багато з них сидять за важкими статтями, але у переважної більшості строки в половину менше сфальсифікованого 12-річного терміну Довгополої.

No items found.

Останні новини