Засуджений на 12 років громадянський журналіст Амет Сулейманов, який потребує заміни серцевого клапана, майже рік не отримує медичної допомоги
Поділитися:

АметСулейманов — фігурант третьої бахчисарайської справи «Хізб-ут-Тахрір». У 2020 році суд ухвалив призначити Амету запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, адже його хвороба серця входить до державного переліку захворювань, що перешкоджають утриманню під вартою. Підсудний важко переносив судові засідання навіть по відеозв’язку. У квітні 2023 року суд прийняв жорстоке рішення  — відправити Амета до колонії суворого режиму терміном на 12 років.

Амета незаконно етапували з Криму до «Владімірского централу». У листопаді 2023 року сім'я Сулейманова зібрала для Амета посилку — ліки, шприци, пігулки, яких повинно було вистачити на два місяці. Але скоро дружині бранця, Лілі Люмановій, повернули посилку назад. Варто сказати, що препарати у посилці були призначені в першу чергу не для лікування, а для підтримки серця Амета. Відсутність підтримувальної терапії та суворі умови утримування загрожують його життю.

За інформацією Представництва Президента України в АР Крим, понад місяць родина Сулейманова не отримує від нього листів. 17 січня мало відбутися судове засідання по його справі, що було вчергове перенесено через триваючу медичну експертизу Амета.


Читайте більше про
Амета Сулейманова.
No items found.

Останні новини