Закликаємо незалежних журналістів РФ прийти на засідання «Мелітопольської п’ятірки» 10 жовтня о 14.00.
Поділитися:

Закликаємо незалежних журналістів, що працюють РФ, прийти на засідання у справі «Мелітопольської п’ятірки», що відбудеться в Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону 10 жовтня о 14.00.

«Мелітопольська п'ятірка» — викрадені з окупованого Мелітополя на початку квітня 2022 року Ігор Горлов, Андрій Голубєв, Юрій Петров, Володимир Зуєв та Олександр Жуков. Учасників тероборони, контрактника ЗСУ, ветерана бойових дій російський суд звинувачує в плануванні вибухів у розташуваннях російських військ та місцях роздачі гуманітарної допомоги. Обвинуваченим загрожує від 10 до 25 років позбавлення волі. Усі затримані наполягають, що є військовополоненими.

На засіданні 10 жовтня підсудні оголосять свідчення щодо застосованих до них тортур. Вперше інформація щодо мордувань затриманих з’явилася у виданні «РІА Мелітополь». За їхніми даними, неназваний чоловік від знущань хотів укоротити собі віку, перерізавши артерію на шиї. Через деякий час з'ясувалося — цим чоловіком був фігурант «Мелітопольської п’ятірки» Ігор Горлов, український військовий, інженер-сапер. Зараз на його шиї великий шрам.

Крім того, Андрій Голубєв повідає суду історію ран на своїх руках. Буде що розповісти й іншим обвинуваченим.

Бранці та їхні рідні бажають якомога ширшого публічного розголосу, що не раз відігравав визначну роль у звільненні політв’язнів, або полегшення їхніх умов утримання. Ця справа — є черговим фарсом російської судової системи, що відбувається в межах репресивної машини Кремля. Присутність журналістів на судових засіданнях є засобом політичного тиску на Росію, а для самих в’язнів та їхніх сімей у нелегкий час — психологічною опорою та надією.

No items found.

Останні новини