Володимира Якименка помістили до ШІЗО на довгий термін
Поділитися:

Через відмову працювати на РФ Володимира Якименка помістили до ШІЗО на довгий термін, імовірно з подальшим переведенням до СУС.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці дружина політв'язня Альона Якименко.

Адміністрація ВК №4 у м. Пугачов, де незаконно утримується Володимир, готується до важливої перевірки з Москви. 13 травня його викликали на комісію управління колонії та запитали чому Якименко не виходить на роботу, попри те, що в його документах значиться, що він працює вже 2 місяці.

«Мій чоловік був шокований. Він жодного дня не працював, завжди категорично відмовлявся це робити, ніколи не давав згоду і ніяких документів не підписував», — пише Альона.

Відразу після розмови його помістили в ШІЗО, відпустивши наступного дня, але сказали 17 травня знову зʼявитися на комісію. Зміст розмови Якименка з адміністрацією невідомий, але саме після неї Володимира перевели до ШІЗО надовго. Альона вважає, що надалі через непокору Якименка чекає перевід до СУС (з рос. суворі умови утримання).

Володимир систематично потерпає від утисків у колонії. На початку цього року він отримував виговори за відмову працювати на країну-агресорку, за що був кілька разів поміщений у ШІЗО на 5 та 10 діб. Його неодноразово змушували підписати відмову від українського громадянства та намагалися завербувати до лав бойових підрозділів армії РФ.

Нагадаємо, Володимир Якименко — таксист та активіст Автомайдану із села Чаплинка в Херсонській області. Після 2014 року він займався волонтерською діяльністю і допомагав ЗСУ, а також вивозив кримчан, які залишали півострів у період окупації. 11 червня 2017 року, коли Якименко вкотре перетинав кордон з АРК, його затримали російські силовики. Чоловіка засудили до 15 років ув'язнення.

No items found.

Останні новини