Правління Об’єднання надало фінансову допомогу 7 родинам заручників
Поділитися:

Правління Об’єднання родичів політв’язнів Кремля надало фінансову допомогу 7 родинам українських громадян, які були незаконно ув'язнені російською владою з політичних мотивів. Благодійна допомога надана за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Син Володимира Дудки, Ілля. Володимира у 2016 році звинуватили в підготовці диверсій в анексованому Криму на замовлення української розвідки. Переслідування бранця ґрунтується виключно на тортурах і фальсифікації доказів. Попри сильний тиск, Дудка своєї вини не визнав. У квітні 2019 року його засудили до 14 років ув'язнення суворого режиму.

Олександр Іванович — батько політвʼязня Костянтина Давиденка. За надуманими звинуваченнями у шпигунстві на користь України Костянтина було затримано в Сімферополі у 2018 році. Чоловіка було засуджено на 10,5 років, але згодом зменшено строк на 7 років позбавлення волі.

Ольга — донька бранця Віктора Шура. 2014 року Віктора звинуватили у державній зраді. Окупанти звинуватили його у фотографуванні режимного об’єкта на території Брянської області, який насправді є затопленим ще у 80-х роках аеродромом. Після затоплення на території аеродрому випасали рогату худобу. Віктор Шур під тортурами був вимушений обмовити себе, визнати провину. РФ засудила Віктора до 12 років колонії суворого режиму.

Дружина політв'язня Володимира Якименка, Альона. Волонтера й учасника Автомайдану затримали у 2017 році на адміністративній межі з Кримом. Окупаційна влада звинуватила його у перевезенні наркотиків. Володимира засудили до 15,5 років позбавлення волі. Зараз він перебуває у колонії міста Пугачов Саратовської області. Володимира неодноразово піддавали тортурам.

Мати політв'язня Арсена Абхаїрова, Заліха. Її сина у 2019 році звинуватили у приналежності до забороненої у Росії політичної ісламської партії «Хізб-ут Тахрір». Через рік після затримання Арсена було засуджено до 13 років. Абхаїров перебуває в суворих умовах в одній з колоній Сибіру. Там у бранця розвинувся варикоз, набряк і болі в ногах.

Гульзар — дружина Владлена Абдулкадирова, фігуранта наймасовішої кримінальної справи у Криму — «Хізб-ут Тахрір» другої сімферопольської групи. Владлен був заарештований 2019 року разом з 25-ма іншими кримськими татарами мусульманами.  У 2022 році його було засуджено на 12 років ув’язнення суворого режиму.

Гульнара, дружина експолітв'язня Едема Бекірова. Едем був звинувачений у перевезенні та передачі «таємному свідку» 14 кг вибухівки. Окупаційні органи влади затримали його на в’їзді до Криму, куди він прямував, щоб навідати свою сім'ю перед операцією на серці. Бекіров провів у СІЗО 10 місяців. Його було звільнено в рамках «великого обміну» 7 вересня 2019 року. Бекіров – інвалід першої групи, втратив одну ногу, має низку тяжких захворювань.

No items found.

Останні новини