Правління Об’єднання надало фінансову допомогу 3 родинам заручників
Поділитися:

Правління Об’єднання ухвалило рішення про надання фінансової допомоги ще трьом українським родинам, чиї рідні були кинуті за ґрати терористичною російською владою. Благодійна допомога надана в межах проєкту, який реалізується за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Одна з отримувачок допомоги Галина, мати політв'язня Валентина Виговського, якого незаконно утримують у Росії вже 7 років. В історії Валентина було все: арешт за «шпигунство», який був більше схожий на викрадення, тортури, імітація розстрілу, «свідчення» в кабінеті ФСБ, записані на камеру, спроба нав'язати адвоката за призначенням. А також засекреченість його справи й автоматичний недопуск до зали суду слухачів і представників ЗМІ, етап із Сімферополя до Москви, а після вироку — 11 років суворого режиму, етап у ВК №11 в селищі Утробіне Кіровської області, де Вигівський перебуває в нелюдських умовах і сьогодні.

Також фінансова підтримка була надана Галині, матері політв’язня Олександра Марченка, незаконно засудженого до 10 років. Олександра затримали бойовики так званої «ДНР», що жорстоко катували чоловіка, погрожували відрізати пальці та викрасти членів його родини, якщо він не зізнається у злочинах, які не вчиняв. Кримінальну справу проти Марченка порушили лише у 2019 році за звинуваченням у «переміщенні через кордон продукції військового призначення» та у «шпигунстві».

Катерина, дочка засудженого до 11 років політичного в’язня Івана Яцкіна, також отримала благодійну допомогу. Іван, уродженець с. Войкове, був затриманий окупантами 16 жовтня 2019 року та звинувачений у «державній зраді». У той же день де-факто суд в Сімферополі обрав Яцкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і він був етапований до Москви в СІЗО «Лефортово». Пізніше Івана етапували у виправну колонію м. Бєлово у Кемеровській області. Захист неодноразово заявляв про утиски його прав в ув’язненні та проблеми зі здоров’ям.

No items found.

Останні новини