Ексбранець Микола Шиптур знаходиться в ШІЗО Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Ростовській області
Поділитися:
Експолітв'язень Микола Шиптур вже третій тиждень знаходиться у Центрі тимчасового утримання іноземних громадян у Ростовській області, при чому тримають його у штрафному ізоляторі.

7 березня Микола Шиптур був звільнений у зв’язку з закінченням строку позбавлення свободи, проте волю так і не отримав. Як тільки він покинув стіни колонії, де незаконно утримувався 9 років, на вулиці його вже чекала машина міграційної служби РФ.

Таке довге утримання працівники Центру пояснюють тим, що ФСБ треба перевірити його документи додатково. Паспорт Шиптура дійсний.

Миколі майже не дають користуватися телефоном, але коли він виходить на зв’язок, то дуже просить дружину Юлію «витягти» його. Юлія розгублена, адже не розуміє як повернути чоловіка додому. Вона зверталася до Уповноваженого ВРУ з прав людини з цим питанням, але отримала відповідь, що оскільки Україна більше не має дипломатичних зв'язків з Росією, то їй нічім не можуть допомогти.

Нагадаємо, Микола Шиптур був затриманий 9 березня 2014 року й увʼязнений за участь у проукраїнській акції з нагоди 200-річчя дня народження Т. Шевченка в Севастополі. Застосовуючи тортури Миколу змусили свідчити проти себе. Своє незаконне покарання Шиптур відбував у колонії №1 Сімферополя в жахливих санітарних умовах.

Ситуація Шиптура непоодинока. Андрій Захтей, чий термін ув'язнення також завершився, з 10 лютого знаходиться у тому ж Центрі в Ростовській області. Його родичі намагаються повернути Андрія додому через треті країни.

No items found.

Останні новини