Богдан Зіза не може їсти й має проблеми зі шлунком після протестного голодування
Поділитися:

У художника з тимчасово окупованої Росією Євпаторії Богдана Зізи, якого російський суд засудив до 15 років колонії, виникли проблеми зі шлунком після 17-денного голодування.

Про це Крим.Реалії розповіла його сестра Олександра Баркова.

За її словами, брат не може їсти й має проблеми зі шлунком — його організм не сприймає їжі після довгої паузи. Більше деталей про стан здоров’я Богдана Зізи вона не знає.

На запитання, чи російські лікарі надають медичну допомогу Зізі у зв’язку з проблемами зі здоров’ям, Баркова відповіла: «Важко сказати, бо знаємо, до якого стану довели Ірину Данилович, та багато інших прикладів. Тому я дуже сумніваюся, що йому надається медична допомога».

Олександра Баркова

Нагадаємо, 10 червня сестра політв’язня повідомила, що Богдан Зіза оголосив голодування як протест проти політично вмотивованого переслідування громадян України з боку Російської Федерації. 27 червня він заявив про припинення голодування — за цей час чоловік втратив 10 кг. Росіяни також ізолювали його в окрему камеру з жорсткішим спостереженням.

Як відомо, 6 червня 2023 року військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив кримського художника та активіста Богдана Зізу, який торік в окупованій Євпаторії облив двері міської адміністрації жовтою та блакитною фарбами, до 15 років ув’язнення за обвинуваченням у вчиненні теракту, загрозі вчинення теракту та закликах до тероризму.

На засіданні суду 5 червня художник виступив з останнім словом, у якому схарактеризував свій вчинок як «крик душі й совісті до тих, хто так само як і я, боявся, але також не хотів і не хоче цієї війни».

Зізу затримали 16 травня 2022 р., однак ще кілька днів про його місце перебування не було нічого відомо. У день затримання російські силовики через кримські медіа та телеграм-канали поширили відео, на якому хлопець визнав, що провів акцію в Євпаторії, бо виступав проти війни в Україні, попросив вибачення і сказав, що готовий відповісти: «спокутувати свою провину непосильною працею». Його друзі припускали, що художника побили, а невдовзі Зіза підтвердив ці припущення.

No items found.

Останні новини