Зустріч Об’єднання з Prague Civil Society Centre щодо питань міжнародної адвокації звільнення цивільних заручників з полону РФ
Поділитися:

В рамках Bridge Forum, що відбувся 13-16 листопада у Празі, Голова Об’єднання  зустрівся з представниками Prague Civil Society Centre. Ця організація підтримує громадянське суспільство, незалежні медіа та НУО як ключові рушії соціальних змін і прогресу, зокрема, і в Україні.

Пан Ігор говорив з Prague Civil Society Centre про можливості для міжнародної адвокації питань звільнення цивільних заручників з полону РФ. Міжнародне право прямо забороняє брати в полон цивільних під час збройного конфлікту, однак Росія грубо порушує цю заборону та ставить знак рівності між цивільними та військовополоненими. в умовах їхнього утримування. Україна, керуючись Женевською конвенцією, не може повертати цивільних за обмінами. Крім того, це заохотить Росію брати в заручники все більше і більше цивільних українців, бо таким чином зможе обмінювати їх на російських військових в полоні.

Саме тому перед світом стоїть надважливий виклик створити механізми звільнення цивільних українців.

Дякуємо People in Need та The CEELI Institute, за підтримки яких відбувається Bridge Forum, де зокрема й Об’єднання може шукати партнерів з європейською та світовою експертизою.

No items found.

Останні новини