Зустріч Голови Об'єднання з Томашем Копечним, Урядовим уповноваженим Чехії з питань відновлення України
Поділитися:

Протягом адвокаційної поїздки Голови Об’єднання Ігоря Котелянця в Прагу відбулася зустріч з Томашем Копечним, Урядовим уповноваженим Уряду Чехії з питань відновлення України (Tomas Kopecny, government commissioner for UA reconstruction).

Одним з головних завдань пана Копечного на посаді є координація державної та неурядової допомоги Україні під час воєнного конфлікту, а особливо її реконструкція після війни. Програми відновлення України, зокрема, передбачають будівництво житла для вразливих категорій громадян.

В Україні з 19 листопада 2022 року діє спеціальний закон на підтримку звільнених цивільних заручників та політв'язнів, а також родичів людей, що продовжують знаходитися в незаконному ув’язненні РФ. Цей закон серед іншого гарантує звільненим з полону людям, що втратили своє житло, зокрема, через окупацію, надання житлового приміщення з фондів для тимчасового проживання. Але в реальності, ця норма не виконується, бо, як кажуть в державних органах, це житло відсутнє.

Тому на зустрічі обговорили можливості пана Копечного вплинути на те, щоб програми будівництва житла враховували перерозподіл його частини під потреби полонених, що вийшли на волю та їхніх родин.

Дякуємо пану Копечному та його команді за теплу та відверту розмову!

No items found.

Останні новини