Завдяки судовому позову, що ініціювало Об’єднання, вимоги експолітв’язня Євгена Панова задоволені
Поділитися:

Завдяки судовому позову протиМінреінтеграціі, що ініціювало Об’єднання, вимоги експолітв’язня Євгена Пановазадоволені — він був внесений до Єдиного реєстру осіб, стосовно якихвстановлено факт позбавлення особистої свободи, і отримав виписку з неї.

Рік Євген звертався до Мінреінтеграції та в підпорядкований міністерствуУкраїнський національний центр розбудови миру з законною вимогою надити йомувиписку з  Єдиного реєстру. ОскількиЄвген був звільнений внаслідок обміну 7 вересня 2019 року, факт позбавленняособистої свободи щодо нього вважається встановленим — це зазначено у п. 15 Положення проКомісію, що затверджене постановою Кабміну від 15 листопада 2022 р. № 1281.Тож, інформація щодо ув’язнення Євгена мала б бути внесена до Єдиного реєстру,а на підставі внесеної інформації надана виписка.

Виписка, окрім іншого, необхідна дляреалізації трудових та соціальних гарантій, зокрема на пенсійне забезпечення.Вона є тим документом, що згідно з законодавством підтверджує факт позбавленняособистої свободи для взаємодії особи з усіма державними органами таорганізаціями.

На жаль, понад рок знадобилосьМінреінтеграції, щоб розв'язати організаційні питання щодо розроблення формивиписки, внесення інформації в реєстр та визначення відповідального органу,який має надавати цю виписку.

Вже під час судового розглядуоскаржувані порушення були виправлені Мінреінтеграції та Євгену була надананалежна йому виписка, у зв’язку з чим провадження у справі було закрито.

З 15 грудня 2023року відповідно до абзацу другого пункту 13 Порядку створення, ведення, доступудо відомостей Єдиного реєстру, інформація з Реєстру надається адміністраторомРеєстру на безоплатній основі у вигляді виписки за формою, затвердженоюМінреінтеграції. Адміністратором Реєстру є державне підприємство Українськийнаціональний центр розбудови миру (НІБ), що належить до сфери управлінняМінреінтеграції.

Закликаємородичів бранців та звільнених з незаконного ув’язнення відстоювати свої правата законні інтереси, що були порушені державними органами незаконнимирішеннями, діями або бездіяльністю, шляхом звернення до суду.

No items found.

Останні новини