Заповнюйте заяву на виплату щорічної державної фінансової допомоги за 2024 рік
Поділитися:

Родичі політв’язнів та цивільних заручників можуть подати заяву до Мінреінтеграції про виплату щорічної фінансової допомоги за 2024 рік.

Якщо ви в минулому встановили факт полону відповідно до Закону «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей», переходьте за посиланням до затвердженої Мінреінтеграції форми заяви для її заповнення.

ФОРМА ЗАЯВИ

Зверніть увагу, на вимогу надати документ, що підтверджує факт позбавлення особистої свободи в поточному році. Законодавством не визначено, який саме орган має видавати цей документ, отже в залежності від обставин позбавлення особистої свободи, стадій розгляду кримінальних проваджень це можуть бути листи СБУ, Омбудсмена, міжнародних організацій інші документи, що підтверджують триваюче позбавлення волі та датовані 2024 року. 

Нагадаємо, ця державна допомога надається особі, стосовно якої встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, або членам її сім’ї під час перебування такої особи в місцях несвободи або у разі смерті такої особи шляхом перерахування Мінреінтеграції коштів на їх особові рахунки, відкриті в банківських установах, у розмірі 100 тис. гривень. Отже, повторно до комісії звертатись не потрібно, заява подається безпосередньо до Мінреінтеграції.


Відправити заяву можна або на електронну пошту info-gr@minre.gov.ua, або листом за адресою: 03186, м. Київ, Чоколівський бульвар, 13.

No items found.

Останні новини