З 1 січня 2024 року звільнені цивільні ув’язненні та діти таких осіб можуть отримувати соціальні стипендії в закладах освіти — МОН
Поділитися:

Соціальні стипендії зможуть отримувати студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи, а також їхні діти до досягнення ними 23 років.

Для отримання стипендії, такі студенти мають подати до навчального закладу виписку з  Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. У разі подання заяви дитиною такої особи також надається копія документа, що підтверджує родинний зв’язок свідоцтво про народження, рішення суду про визнання батьківства тощо.

Щоб постійно отримувати стипендію, студент має закривати всі сесії та атестації. Розмір соціальної стипендії на місяць складає:

  • 450 гривень для учнів закладів професійно-технічної освіти;
  • 890 гривень для студентів закладів фахової передвищої освіти, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень “молодший спеціаліст”, освітньо-професійний ступінь “фаховий молодший бакалавр”, освітній ступінь “бакалавр”;
  • 1180 гривень для студентів закладів вищої освіти, наукових установ, які здобувають освітній або освітньо-професійний ступінь “молодший бакалавр”, освітні ступені “бакалавр”, “спеціаліст” або “магістр”.

Постановою Кабміну від 14 листопада 2023 р. № 1197 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань надання державної соціальної допомоги та соціальних стипендій» було збільшено категорій осіб, що можуть отримувати щомісячну соціальну стипендію у навчальних закладах.

Оскільки постанова набрала чинності з 1 січня 2024 року, у 2023 році при вступі до навчальних закладів абітурієнти з числа незаконно позбавлених волі та їхні діти не належали до пільгової категорії й державної підтримки не отримували.

No items found.

Останні новини