Володимиру Якименку продовжили термін ШІЗО до 8 червня за непокору
Поділитися:

Адміністрація ВК №4 у м. Пугачов продовжує чинити тиск на українського політв'язня Володимира Якименка. Його 15 діб у ШІЗО закінчилися 29 травня, але адміністративне стягнення продовжили до 8 червня.

Якименко жодного дня не працював у колонії на країну-агресорку. Попри це при підготовці до важливої перевірки з Москви, адміністрація установи заявила, що у документах значиться, що він працює вже два місяці. Якименко був обурений, адже ніяких паперів не підписував та не давав своєї згоди. За непокору 15 травня його помістили до ШІЗО на 15 діб. Сьогодні стало відомо, що Якименку продовжили термін до 8 червня. Як «злісного порушника» його імовірно чекає переведення до СУС.

Володимир систематично потерпає від утисків у колонії. На початку цього року він отримував виговори за відмову працювати, за що був кілька разів поміщений у ШІЗО на 5 та 10 діб. Його неодноразово змушували підписати відмову від українського громадянства та намагалися завербувати до лав бойових підрозділів армії РФ.

Нагадаємо, Володимир Якименко — таксист та активіст Автомайдану із села Чаплинка в Херсонській області. Після 2014 року він займався волонтерською діяльністю і допомагав ЗСУ, а також вивозив кримчан, які залишали півострів у період окупації. 11 червня 2017 року, коли Якименко вкотре перетинав кордон з АРК, його затримали російські силовики. Чоловіка засудили до 15 років ув'язнення.

No items found.

Останні новини