Викрадення чоловіка з м. Пологи
Поділитися:
Вже п'ятий місяць доля мирного пологівця, що був викрадений представниками ФСБ з власного будинку, залишається невідомою.

Цю інформацію надала Об'єднанню дочка викраденого Ірина.

«Пологи окупували вдень 3 березня. Зі своїх вікон я бачила як російські КамАЗи, бензовози, танки, польова кухня, навіть, виїзні крематорії рухалися вулицями нашого міста. Іноді я помічала світлові промені з двох боків Пологів, наче росіяни подавали знаки один одному. Я залишила місто 6 липня 2022 року та переїхала до Запоріжжя. В окупації залишилися мої батьки.

9 листопада 2022 року мого батька, Кодака Віктора Івановича 1974 року народження, викрали з дому в с. Воскресенка, що в Пологівському районі. Дізналася я про це через 3 дні, але думала про недобре раніше: батько в останній раз був онлайн за день перед арештом. Я відразу почала телефонувати родичам, сусідам, щоб дізнатися що трапилося, але всі мовчали. Потім матір все-таки розповіла, але без вдавання в деталі, бо боялась поплатитися за це.

Росіяни приїхали на невійськовій машині, що була, вірогідно, викрадена у якось місцевого жителя. Матір думає, що то були ФСБшники, тому що у них була можливість прослуховувати дзвінки. Вони провели обшук у будинку, перевіряли всі гаджети. Разом з батьком забрали мій старий ноутбук, два телефони, батькове посвідчення водія, паспорт, ідентифікаційний код. Перед від'їздом росіяни сказали, що зателефонують.

Батька привозили додому 24 листопада 2022, щоб він поголився, взяв теплі речі. Як це відбувалося та хто був з ним не знаю.

Ми звернулися до поліції, де було відкрито провадження по факту викрадення людини. Також зв’язувалися зі службами розшуку. На сьогодні про батька немає жодної інформації».

Нагадаємо, мешканці окупованих районів Запорізької області можуть фіксувати воєнні злочини росіян через телеграм-бот «‎ЕнергодарСОС». Ваші свідчення будуть передані до регіональних та міжнародних судових органів та органів розслідування для притягнення винних до відповідальності.

No items found.

Останні новини