У політв’язня, громадянського журналіста й активіста, фігуранта справи «Хізб ут-Тахрір» Вілена Темер’янова різко погіршився зір в умовах слідчого ізолятора
Поділитися:

Про це повідомила його дружина Ельмаз «Кримській солідарності» після судового засідання в Південному окружному військовому суді, де зараз розглядають справу кримських активістів.

Через постійну напругу під час спроби розглянути предмети в чоловіка болять очі. Темер’янов змушений користуватись окулярами, які йому самостійно дібрали та передали родичі.

Кримський татарин розповів своїй дружині Ельмаз, що може стояти за три метри від людини й не розрізняти її обличчя, хоча раніше спокійно водив машину, бачив удалині.

Також громадянський журналіст скаржиться на періодичні болі в шлунку, які він пов’язує з харчуванням і малорухомим способом життя в СІЗО. Крім того, Темер’янов потребує термінової допомоги лікаря-стоматолога.

«Від зубів нічого не залишається. Це велика проблема і це почалося в нього у в'язниці», — каже Ельмаз.

Нагадаємо, що співробітники ФСБ Росії 11 серпня 2022 року в селищі Вільне Джанкойського району в Криму обшукали будинок кореспондента «Кримської солідарності» та «Грані.ру» Вілена Темер’янова. Чоловіка затримали за звинуваченням в участі в «Хізб ут-Тахрір».

Ісламську політичну партію «Хізб ут-Тахрір» заборонили в Росії 2003 року. На території України та більшості країн світу організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

No items found.

Останні новини