У Києві відбувся вечір пам'яті експолітв'язня та війського Геннадія Афанасьєва
Поділитися:

20 лютого, на 10-ті роковини офіційного початку анексії півострова, в столиці відбувся вечір пам'яті експолітв'язня та військового Геннадія Афанасьєва. Саме в цей день правозахисники вирішили розповісти історію одного зі сміливих кримчан, який ціною власної свободи та життя захищав Україну.

На вечорі пам'яті читали уривки з книги Геннадія «Піднятися після падіння». У ній зібрано спогади Афанасьєва про перебування у російській в'язниці, до якої його запроторили за звинуваченням у підготовці терактів. Також показали раніше не опубліковане відеоінтерв'ю із Геннадієм, записане на фронті. У ньому він говорив про враження від перебування на війні та зізнався, що «більше вірив у людей».

На вечорі спогадами поділилися мати, бабуся та дружина Геннадія, а також Таміла Ташева, представниця президента України в АР Крим, письменниця Марина Гримич і Володимир Притула, керівник проєкту Крим.Реалії. У 2016-2018 роках Геннадій був автором цього проєкту та опублікував понад 80 колонок, які пізніше зібрав до книги. На захід також завітав Ігор Котелянець, Голова організації Об'єднання родичів політв'язнів Кремля.

Наша організація запропонувала посмертно надати Геннадію Афанасьєву звання Героя України. Відповідну петицію ви можете знайти та підтримати за посиланням.

No items found.

Останні новини