Олександра Марченка відправили на 3 місяці до КПТ нібито за недотрbмання форми одягу
Поділитися:

Росія продовжує систематичні знущання з українського політв’язня Олександра Марченка, якого незаконно ув’язнили у РФ у 2020 році. Про це повідомляє Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в офіційному Telegram-каналі.

Українського громадянина Олександра Марченка, незаконно засудженого до 10 років позбавлення волі, відправили 26 вересня на 3 місяці до приміщення камерного типу виправної колонії № 8 (ПКТ ВК № в Улан-Уде (Бурятія).

Підставою для такого суворого покарання було нібито недотримання Олександром встановленого порядку, а саме: порушення форми одягу. Це ще раз підтверджує, що в російських в’язницях упереджено ставляться до українців

«Закликаю світову спільноту посприяти в припиненні Росією свавільних порушень прав українського громадянина Олександра Марченка та звільненні його, а також усіх незаконно ув’язнених українців», – пише Дмитро Лубінець.

Крім того, за словами Лубінця, Олександру постійно погрожують відправити до психічної лікарні. Такі заяви посилились після його нещодавньої зустрічі з адвокатом.

Понад 3 місяці він не отримує листи, оскільки вони не проходять цензуру. А більше ніж пів року – навіть звичайні замовлені ним книжки та журнали. Працівники виправної колонії перенаправляють їх до іншої установи. Олександру Марченку також відмовляють у здійсненні дзвінків. У такий спосіб його намагаються ізолювати від зв’язків із зовнішнім світом.

Нагадаємо, Марченка схопили в грудні 2018 року під час поїздки до окупованого Донецька й пізніше передали ФСБ. В листопаді 2020 року його засудили до 10 років ув’язнення.

Колишня українська омбудсменка Людмила Денісова зазначала, що права Марченка в Росії грубо порушуються, а українським дипломатам забороняли зустрічатися з ним.

No items found.

Останні новини