Родичі політв'язнів, напишіть листа Папі Римському!
Поділитися:

Родичі військовополонених та незаконно ув’язнених цивільних із Криму й інших регіонів України ще можуть написати повідомлення, які лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук передасть Папі Римському

Про це українська правозахисниця, голова Центру громадянських свобод і нобелівська лауреатка повідомила у facebook.

«За кілька днів матиму зустріч із Папою Римським у Ватикані. Їду туди на запрошення папського престолу. Раніше ми передавали йому в руки при різних нагодах листи із проханням сприяти звільненню наших полонених. Ми оформляли їх як офіційні звернення, колективні петиції за підписами рідних, відкриті листи», — зазначила Матвійчук.

Зокрема правозахисниця також наголосила, що до цього часу слід вимагати від Росії дотримання усіх норм Женевських конвенцій, «щоби їх не катували, надавали медичну допомогу, забезпечували належні умови утримання тощо. Усе це зараз відповідно до свідчень звільнених з російського полону людей звучить як космос».

«Хочу передати Папі Римському стислі повідомлення від рідних військовополонених та незаконно ув’язнених цивільних людей із Криму та інших регіонів України. Тому хто із рідних хоче долучитися та йому написати, прошу заповнити цю гугл-форму. Усе перекладемо на його рідну іспанську та передамо», — зазначила Матвійчук.

Вона надала також посилання для заповнення гугл-форми.
No items found.

Останні новини