Родичі людей цивільних заручників та політв'язнів мають право подавати електронні заяви на допомогу від Мінреінтеграції
Поділитися:

Родини позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України можуть отримати підтримку від Міністерства у вигляді виплати 100 тис. грн. Для тих, хто зараз позбавлений свободи, діє право на отримання допомоги кожен рік: це право зафіксовано у Постанові № 328. Особи, що вже були звільнені, можуть отримати підтримку одноразово: це вказано у Постанові № 1122.

Звертаємося до всіх родичів поточних в'язнів та звільнених — подавайте заяви на допомогу до Мінреінтеграції в електронному вигляді, якщо у Вас немає можливості скористатися поштовими службами. Якщо Ваш родич незаконно утримується в неволі — не чекайте деокупації, не чекайте, коли закінчиться строк його ув'язнення, адже Ви можете отримувати допомогу від Міністерства кожнорічно.

Пам’ятайте, що згідно з чинним законодавством України: ч. 6 ст. 5 Закону України “Про звернення громадян” електронне звернення є різновидом письмового звернення. Воно має обов'язково бути прийнятим та розглядатися.

Найкраще надрукувати електронну заяву за зразком на комп'ютері, а потім скористатися цифровим підписом через портал Дія чи SmartID ПриватБанку. Або написати та підписати письмову заяву від руки, а потім просканувати її.

Не пишіть заяву у тілі електронного листа, бо шанс, що таку заяву розглянуть набагато менший.

No items found.

Останні новини