Протягом 2022 року Міністерство реінтеграції надало фінансову підтримку родинам лише 127 захоплених окупантами українців, які були ув’язнені через громадську або професійну діяльність.
Поділитися:

В цілому до Міністерства надійшло 388 заяв про визнання особи такою, що була позбавлена свободи внаслідок збройної агресії рф: Комісія при Мінре розглянула або розглядає 350 заяв з цього приводу. З них за 317 особами наразі визнали цей статус, який також дає право на одержання державної допомоги. Ці дані були отримані Об’єднанням станом на 20 вересня 2022 року та ілюструють рівень ефективності роботи Мінре та Комісії, зважаючи на те, що за гратами окупантів наразі знаходяться тисячі українців.

Разом з тим, родини незаконно ув’язнених росією  українців мають активніше подавати заяви на державну допомогу. Заяви заручників, політв’язнів, полонених та їхніх родин розглядаються спеціальною Комісією при Мінре, яка може ухвалювати рішення про надання таким родинам грошової допомоги у вигляді 100 тис. грн. Для тих, хто нині позбавлений свободи, діє право на її отримання кожен рік (Постанова Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2018 р. № 328). Особи, що вже були звільнені, мають отримати підтримку одноразово (Постанова Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1122).

Якщо Ви ще не знаєте як отримати фінансову підтримку від Міністерства, як написати заяву, який пакет документів підготувати, то будемо раді вам допомогти через форму юридичної підтримки Об’єднання:

No items found.

Останні новини