Проти засудженого на 5 років політв'язня Олега Приходька фабрикують нову справу
Поділитися:

Проти засудженого на 5 років політв'язня Олега Приходька фабрикують нову справу. Наразі він залишився без адвоката. За останньою інформацією Приходько знаходиться у СІЗО-1 м. Володимира.

Про це
повідомляє видання QIRIM News.

«Коли ми з мамою в січні приїхали до м. Володимир на побачення, нас не пустили. Сказали в колонії, що потрібен дозвіл слідчого, оскільки проти батька порушено нову кримінальну справу. Слідчий ФСБ протягом дня обіцяв дати дозвіл на побачення, але дав його ввечері. Це була п’ятниця, ми не змогли скористатися ним і поїхали додому», — розповіла Наталя Приходько, донька бранця.

Наталя також додала, що батько востаннє телефонував додому з чужого телефону, перебуваючи у слідчому ізоляторі Краснодара. За її словами, через відсутність адвоката родина не знає про місцеперебування українського активіста. Невідомі й причини порушення нової кримінальної справи проти нього. На те, щоб найняти адвоката, сім’я не має коштів.

Останній адвокат Сергій Легостов повідомив, що більше не представляє інтереси Приходька і не володіє інформацією про його місцеперебування.

Нагадаємо, Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року та згодом засудили на 5 років. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Олега в російському ув’язненні піддають знущанням та тортурам за його проукраїнську позицію. Донька бранця розповідала, що коли з Ростова-на-Дону батька етапували до Владимира, то у ВК №7 його «катували струмом, обливали водою, тримали із загнутими руками в наручниках».

No items found.

Останні новини