Про стан бранця Олексія Бессарабова у незаконному зневоленні
Поділитися:

«Олексій зберігає свою незмінну позицію та дуже за нас переживає. Іноді здається, що він переживає за Україну більше, ніж Україна за нього», — друг політв’язня Олексія Бессарабова.

Український журналіст, офіцер запасу ВМС України, співробітник аналітичного центру «Номос», а з 2016 р. жертва політичного переслідування РФ, — Олексій Бессарабов вже 4 рік незаконно утримується у ВК №1 с. Кочубеївське Ставропольського краю. Об’єднання поспілкувалося з Михайлом Гончарем, другом та колегою Олексія, щоб дізнатися про стан бранця у незаконному зневоленні.


«Як ви знаєте, після повномасштабного вторгнення припинена робота українських консульських служб у РФ, що раніше вряди-годи відвідували Олексія. Зараз він відчуває тиск на себе та зовсім не спілкується з іншими в’язнями на політичні теми. Інформація про його стан потрапляє до знайомих епізодично, коли вдається отримати бодай якусь вісточку від Олексія. В цілому стан його стабільний. Він тримається, але стан здоров'я Леші точно краще не стає», — каже Михайло Гончар.

undefined
Михайло Гончар у футболці #FreeBessarabov на підтримку політв'язнів


Активісти, що мешкають у РФ, передають Бессарабову книги. Навчання німецької мови за підручниками та читання художньої літератури приносять бранцю емоційну розрядку.

«Я вважаю, що іноді виникають слушні обставини, щоб наших політв’язнів повернути додому через обмін. Наприклад недавня ситуація зі зрадником В’ячеславом Богуслаєвим, якого хочуть обміняти на тисячу українських військових. До цієї тисячі можна було б включити бодай тих політв’язнів, що утримуються у РФ давно та мають великий термін ув'язнення попереду», — висловлюється Михайло.

Також є інформація про те, що до колонії Олексія у с. Кочубеївське вже не раз навідувалися люди Євгенія Пригожина, щоб завербувати ув'язнених до лав бойових підрозділів російської армії.

Нагадаємо, Олексій Бессарабов у 2016 р. став одним з трьох фігурантів сфальсифікованої справи «кримських терористів». Його катували, вибиваючи визнання вини. У квітні 2019 р. був засуджений на 14 років суворого режиму та штрафу в розмірі 300 000 рублів.

No items found.

Останні новини