Політв’язню Костянтину Давиденку призначили місяць ШІЗО за проукраїнські погляди, проте інші в’язні домоглися його звільнення раніше
Поділитися:

Політв’язню Костянтину Давиденку призначили місяць ШІЗО за проукраїнські погляди, проте інші в’язні домоглися його звільнення раніше. Про це Об’єднанню повідомив адвокат бранця.

Вигаданий шпигун Костянтин Давиденко отримується у ВК №23, що в Саратовській області. Він відкрито висловлює своє ставлення до війни, що розв’язала Росія, а також спілкується на ці теми з іншими арештантами. За це заступних з виховної роботи помістив українця до ШІЗО на місяць попри те, що максимальний термін тримання в ізоляторі — 15 діб.

На щастя, багато ув’язнених цієї колонії, переважно з Кавказу та Центральної Азії, мають проукраїнські погляди та розуміють, що за критику режиму сьогодні закрили Констянтина, а надалі можуть переслідувати їх. Вони домоглися звільнення Давиденка з ШІЗО як однієї з умов стабільного виробництва на швейному цеху, де Костянтин та інші в’язні постійно працюють.

На додаток повідомляється, що з початком повномасштабного вторгнення у ВК №23 зменшилося фінансування, що привело до погіршення харчування в’язнів та відсутності ремонту — вже як рік у колонії тече дах. Як і до багатьох інших колоній, до саратівської також приїздять вербувальники, кожен місяць забираючи на війну з Україною кілька сотень людей.

Адвокат повідомляє, що стан здоров’я Давиденка залишився незмінним: бранець страждає від постійних головних болів, хворих зубів та підвищення тиску. Костя тримається та дуже хоче додому, сподіваючись на обмін.

Нагадаємо, Костянтина Давиденка затримали в Сімферополі 11 лютого 2018 року. За даними ФСБ, він нібито передавав спецслужбам України державні таємниці з окупованої території. 13 лютого було опубліковане відео, на якому Костянтин заявив, що він прибув до Криму за завданням СБУ. На відео помітно, що в нього вибиті передні зуби, тож можна зробити висновок, що Давиденка катували. У червні 2019 року Давиденка засудили до 10,5 років, а у жовтні суд пом'якшив покарання до 7 років позбавлення волі. В цей же період його включили до списку обміну полоненими, але повернення додому так і не відбулося.

No items found.

Останні новини