Політв’язень Микола Шиптур за рішенням суду до 6 червня перебуватиме у Центрі тимчасового утримання іноземних громадян у Ростовській області
Поділитися:

Політв’язень Микола Шиптур за рішенням суду до 6 червня перебуватиме у Центрі тимчасового утримання іноземних громадян у Ростовській області

7 березня бранець Кремля Шиптур був звільнений у зв’язку з закінченням 9-річного строку позбавлення свободи. Як тільки він покинув стіни колонії, на вулиці його вже чекала машина міграційної служби РФ.

До 6 червня представники Центру мають перевірити документи Шиптура та відпустити його. Яким чином чоловік добиратиметься до України без консульської підтримки невідомо.

«Миколі дають телефон з 10-ї дня до 11-ї вечора. Про свій стан він розповідає мало. Каже, що все добре, однак я розумію, що в цих умовах він не може говорити правду прямо», — дала коментар Об'єднанню Юлія, дружина Шиптура.

Раніше ми повідомляли, що Микола Шиптур знаходиться там у ШІЗО.

Бранець Андрій Захтей, чий термін ув'язнення також завершився, з 10 лютого знаходиться у тому ж Центрі в Ростовській області. Його дружина Оксана розповідала, що умови утримання в Центрі навіть гірші, ніж в колонії суворого режиму: колишні в'язні не отримують повноцінного харчування та п'ють воду з ржавого крана.

Юлія раніше зверталася до Уповноваженого ВРУ з прав людини з проханням допомоги у поверненні чоловіка в Україну, але отримала відповідь, що оскільки Україна більше не має дипломатичних зв'язків з Росією, то їй нічім не можуть допомогти.

Нагадаємо, Микола Шиптур був затриманий 9 березня 2014 року й увʼязнений за участь у проукраїнській акції з нагоди 200-річчя дня народження Т. Шевченка в Севастополі. Застосовуючи тортури Миколу змусили свідчити проти себе. Своє незаконне покарання Шиптур відбував у колонії №1 Сімферополя в жахливих санітарних умовах.

No items found.

Останні новини