Політв’язень Андрій Захтей повертається в Україну!
Поділитися:

Зранку 11 червня Андрій виїхав з центру для іноземних громадян в Ростовській області до кордону РФ з Латвією для подальшого повернення в Україну. Подолавши 2 000 км Захтей перетне російсько-латвійський кордон 13 червня.

«Розпочалася наша довга і важка дорога додому. Андрія везуть на латвійську границю. Дуже надіємося на позитивний результат, що дружня Латвія дозволить проїхати своєю територією. Дуже багато роботи проведено. Тримаємо кулачки», — написала на своїй Facebook-сторінці дружина Андрія Оксана.

На зображенні може бути: карта та текст «17:38 2,1 кб/с семилукский pa... почепский район ΑΠÎ убылинка пункт пропуска... золочев весь путь: дн. 17 ч. (3 064 км) эстония готово латвияс литва беларусь аршава rszawa киев O вакия украина рия молдавия румыния ербия болгария»
Маршрут Захтея

10 лютого 2023 р. Андрій Захтей повністю відбув незаконне покарання терміном у 6,5 років. Одразу після звільнення чоловік був під конвоєм перевезений до центру тимчасового утримання іноземних громадян у Ростовській області. Російський суд вже двічі призначав кількамісячний строк утримання Захтея в цій установі, посилаючись на відсутність належних документів.

Росіяни категорично відмовлялися передавати Захтея через українсько-російський кордон, тому єдиною можливістю стала депортація через треті країни. Адвокат Андрія Володимир Ляшенко домігся такого дозволу від Латвії.

Радіємо цій новині та сподіваємось, що повернення бранця додому відбудеться вже найближчими днями! В Україні його дуже чекають дружина та донечка, яка народилася незадовго до ув’язнення Андрія і весь цей час не бачила батька наживо.

Нагадаємо, що Андрій Захтей був арештований російськими «правоохоронними» органами в ніч з 6 на 7 серпня 2016 року біля с. Суворово, Крим. Росія звинуватила його в начебто «диверсійній діяльності на користь України» та засудила до 6,5 років позбавлення волі. Покарання Захтей відбував в установі на тимчасово окупованій території АРК, тому за весь час знаходження в колонії до нього не міг дістатися український консул.

No items found.

Останні новини