Після переведення у Сімферопольський СІЗО №2 росіяни відмовляються видавати Наріману Джелялу його ліки проти болю у хребті
Поділитися:

Першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу, політв’язню Наріману Джелялу, в якого загострилися проблеми з хребтом після переведення до СІЗО №2 ФСБ у Сімферополі, не видають необхідні ліки. Також йому забороняють лежати, щоб розвантажити хвору спину.

Про це розповіла дружина політв’язня Левіза Джелялова в етері програми «Кримське питання» після побачення з ним, передає «Суспільне Крим».

За її словами, у Джеляла вже були проблеми з хребтом, але переміщення в інший ізолятор могло викликати загострення через жорстокий режим утримання, де неможливо перебувати на ліжку з 6:00 до 22:00. Йому не дозволяють займати положення лежачи, щоб якось розвантажити хвору спину.

Лікарі до нього не приходили, лише у санчастині провели формальний огляд при переміщенні його до СІЗО №2. А коли він попросив свої ліки проти болю у спині, над ним посміялися та нічого не дали.

«У нього пішов запальний процес — у нього три грижі дисків міжхребетних. На його звернення до санчастини про те, щоб видали йому ті ліки або знеболювальні мазі, які у нього були з собою, тому що в нього вилучили всі документи, всі речі, всі ліки, йому відмовили», — розповіла Левіза.

Вона наголосила, що ненадання медичної допомоги у СІЗО — це одна з головних проблем у місцях позбавлення волі.

«Усі юридичні дії, які ми намагаємося застосовувати, і звернення, і скарги — ми все це авжеж робимо, але розуміємо, що перебуваємо під ковпаком ФСБ. Тобто тільки з дозволу ФСБ керівництво може щось зробити. Без їхньої згоди, я думаю, навряд там щось зміниться», — зазначила Джелялова.

Нагадаємо, 11 травня Нарімана Джеляла перевели до Сімферопольського СІЗО №2.

No items found.

Останні новини