Підтримайте петицію про присудження почесного звання Героя України (посмертно) Геннадію Афанасьєву
Поділитися:

12 січня Україна відзначає День політв’язня, який започаткував дисидент В’ячеслав Чорновіл рівно 52 роки тому. Символом цього дня сьогодні є — Геннадій Афанасьєв.

Геннадій — людина, яка боролася: спочатку з російськими окупантами проти анексії Криму, а потім за звільнення українських політв'язнів, а згодом — за усіх нас на лінії фронту. Людину, яка пережила 767 днів російської неволі й загинула у боях за Україну.

В цей день ми просимо вас підтримати петицію про присудження почесного звання Героя України (посмертно) Геннадію Афанасьєву:

ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ

Отримавши свободу внаслідок обміну у 2016 році, Геннадій став одним з лідерів руху за звільнення українських політичних бранців. Геннадій самостійно започаткував та викладав безплатні IT-курси для ветеранів АТО та їхніх родин, щоб допомогти соціалізуватися після війни та здобути високооплачувану професію.

24 лютого 2022 року, не чекаючи на повістку, Геннадій став добровольцем. Серед побратимів отримав позивний «Тор» на честь скандинавського бога грому та блискавки. 18 грудня 2022 року 32-річний Захисник України загинув на Луганщині під Білогорівкою. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Геннадій Афанасьєв — людина честі та мужності, воїн, який для багатьох став зразком міцності духу. Сміливість, незламність та життєвий шлях Геннадія Афанасьєва заслуговує найвищої державної відзнаки — Герой України.

За ілюстрацію дякуємо Юрію Журавлю.

No items found.

Останні новини