«Недавно відправив посилку до колонії, в якій були в основному ліки. Стан здоров'я батька не покращується», — син політв'язня Володимира Дудки
Поділитися:

Об'єднання поспілкувалося з Ільєю, сином одного з фігурантів «справи українських диверсантів» Володимира Дудки. Він розповів, що попри велику кількість хвороб, його батьку не надається професійна медична допомога.

Володимиру 58 років, 7 з яких він перебував у СІЗО та колоніях РФ. Чоловік страждає на виразку шлунка, гіпертонію, шкірний висип, аденому простати та сечокам'яну хворобу. З таким «букетом» хронічних та важких недугів, він мав би знаходитися під постійним наглядом лікарів. Зараз за словами Іллі, Володимир у колонії отримує тільки стоматологічну допомогу.

З 2021 р. після етапування у Дудки з'явився сверблячий висип з гнійниками, який не проходить й досі.

«Ми передавали Володимиру різні ліки, мазі, але нічого не допомагає. Лікарі назначали йому симптоматичне лікування, але не обстежували: тож хвороба постійно повертається. Почали думати, що сип цей від нервів. Але в тих умовах, в яких знаходиться Володя, від нервів вилікувати ніяк не можна. Тільки якщо повертати в Україну», — додає близька подруга Володимира Марина Трофименко

З усім тим, бранця морально підтримують листи та книги, що передають активісти.

«Представники колонії кажуть, що йому листів приходить більше, ніж до всіх. Але вісточки передають не відразу. Наприклад, Володя отримував вітання з днем народження, яке у нього 30 вересня, після Нового року. Також не всі книжки від активістів доходять до його рук. Не пропустили вірші китайського поета у перекладі українською — цензори не змогли зрозуміти про що там написано», — розповіла Об'єднанню Марина.

В одному зі своїх листів Дудка пише: «Книги не дають нудьгувати. Читаєш і відволікаєшся. Це дуже добре. Йдеш у себе вночі, залишаєшся зі власними думками, мріями. А так — людина звикає до всього. Намагаюся менше звертати увагу на нісенітниці, порожні розмови. Тут нікому нічого не докажеш, а нерви берегти треба».

Нагадаємо, життя колишнього військового моряка ВМС України Володимира Дудки круто змінилося 9 листопада 2016 року. Просто по дорозі в поліклініку його затримали співробітники ФСБ. Володимира та його друзів — колишніх співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова, — звинуватили у підготовці диверсій буцімто на замовлення української розвідки. Дудка не визнав провини й у квітні 2019-го отримав 14 років в’язниці та штраф 350 тисяч рублів. Він знаходиться у ВК №11 у м. Ставрополь.

No items found.

Останні новини