Місія документаторів до смт Кушугум: збір свідчень після обстрілу приватних будинків
Поділитися:

Документатори Об’єднання здійснили місію до смт Кушугум Запорізької області, щоб зафіксувати наслідки обстрілу 3 липня. Тієї ночі о 1:55 армія РФ завдала три ракетні удари С-300, що поцілили у приватний сектор. Є руйнування, але люди вціліли

Вирва на городі, вибиті шибки, пошкоджений дах — такі наслідки цього обстрілу на приватній ділянці подружньої пари Володимира та Юлії Бокій.

«Ударною хвилею вилетіли вікна та скло полетіло на чоловіка. Добре, встиг подушкою прикрити обличчя. Босоніж він побіг по склу в комірку та я за ним. Після обстрілу я п’ю таблетки від серця, також тремтять руки через нерви», — розповідає Юлія. Їхній будинок побудували її батьки понад 40 років тому.

Ракети С-300 — це в першу чергу комплекси протиповітряної оборони. Проте у наразі армія РФ активно використовує С-300 для ударів по наземним цілям України. При веденні вогню на дистанцію понад 40 км точність влучення буде стрімко падати. Тому РФ здебільшого завдає удари з С-300 по українським містам у прифронтових регіонах, яким є Комишуваха.

1-3 фото зроблені документаторами Об'єднання, 4-5 фото — Суспільне Запоріжжя. На останньому фото: подушка, що врятувала Володимира.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

No items found.

Останні новини