Місія до Комишувахи: фіксування наслідків обстрілу гімназії
Поділитися:

8 липня документатори Об’єднання здійснили місію до смт Комишуваха, що у Запорізький області. Поїздка відбулася через кілька днів після злочинного обстрілу селища: 2 липня близько 2 години ночі армія РФ випустила три ракети С-300, зруйнувавши місцеву гімназію «Джерело».

В закладі навчалося близько 700 учнів та був  «Пункт Незламності». На щастя минулося без жертв.

«Мене врятувало те, що прокинувся від першого вибуху, який був десь поза межами школи. На другий мене на 5 метрів відкинуло дверима бомбосховища, що зірвалися від вибухової хвилі. Коли я майже спустився до укриття, був третій вибух у двір школи. Після обстрілу найбільше переживав за свого котика, бо він утік від вибухів, але через два дні повернувся», — розповідає свідок, охоронець, що в момент обстрілу перебував у гімназії. Приміщення, де він спав та працював повністю завалило.

Ракети С-300 — це в першу чергу комплекси протиповітряної оборони. Проте у наразі армія РФ активно використовує С-300 для ударів по наземним цілям Україні. Це пов'язано із поступовим вичерпанням у Росії запасів крилатих та балістичних ракет. При веденні вогню на дистанцію понад 40 км точність влучення буде стрімко падати. Тому РФ здебільшого завдає удари з С-300 по українським містам у прифронтових регіонах, яким є Комишуваха.

Фото зроблені документаторами Об'єднання.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

No items found.

Останні новини