Мінреінтеграції створить Єдиний реєстр бранців Кремля
Поділитися:
Рік повномасштабної війни й сім років існування знадобилось Мінреінтеграції, щоб задекларувати початок роботи зі створення Єдиного реєстру бранців Кремля.

Мінреінтеграції з 2016 року є головним органом у системі виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику з питань тимчасово окупованих територій (ТОТ) нашої держави та прилеглих до неї територій. Мінреінтеграції, відповідно до покладених на нього завдань, збирає, аналізує та узагальнює інформацію про дотримання норм міжнародного гуманітарного права на ТОТ, а також прилеглих до неї територіях, і вносить пропозиції щодо реагування на факти порушення.

18 листопада 2021 року Мінреінтеграції створює ДП «Український національний центр розбудови миру», що з 17 березня 2022 року виконує функції Національного інформаційного бюро (розпорядження КМУ від 17.03.2022 р. № 228-р).

У Мінреінтеграції задекларовано, що ключовою метою діяльності цього органу є збір усіма можливими способами інформації щодо загиблих, зниклих безвісти, незаконно затриманих окупантами, у тому числі — з-поміж мирного населення.

У Статуті Центру вказано, що він створений з метою забезпечення ефективного моніторингу і документування порушень РФ норм міжнародного права.

І от, 23 лютого 2023 року, Мінреінтеграції публікує новину про створення Єдиного реєстру бранців Кремля, про який представники громадянського суспільства говорять ще з 2014 року.

Вітаємо створення реєстру та актуалізацію списку цивільних полонених! Сподіваємось, що це сприятиме отриманню належного соціального захисту заручників та їхніх родин.

No items found.

Останні новини