Сила масових свідчень змусить росіян понести відповідальність: анімаційні ролики про Telegram-бота «‎ЕнергодарСОС»
Поділитися:
Об’єднання родичів політв’язнів Кремля випустило анімаційні ролики про Telegram-бота «‎ЕнергодарСОС»! Бот створений для фіксування воєнних злочинів російських військових у Запорізькій області.

Ролики змальовують сумну буденність жителів окупованих районів цієї області, що настала з проходом російських військ: викрадення працівників атомної електростанції у захопленому Енергодарі (), що відмовляються працювати з загарбниками, а також обстріли будинків простого люду в прифронтовому Гуляйполі.

Пам'ятайте, що не буває “незначної” та “неважливої” інформації: якщо вам відомі будь-які факти про злодіяння загарбників на Запоріжчині — повідомте про це в Telegram-бот «ЕнергодарСОС»!

Об’єднання родичів політв’язнів Кремля та Коаліція «Україна. 5 ранку» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні створили Telegram-бот для документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності «‎ЕнергодарСОС». Цей бот дає можливість громадянам на всіх окупованих територіях Запорізької області, а також ВПО, які покинули окуповані райони, безпечно для себе долучитися до процесів притягнення керівництва та військових держави-терориста до відповідальності. Свідчення користувачів будуть передані до регіональних та міжнародних судових органів та органів розслідування для притягнення винних до відповідальності.

Через бота користувач може детально розповісти про інцидент, прикріпити фото або відео як доказ. «‎ЕнергодарСОС» фіксує:
• викрадення, утримання в полоні та заручниках;
• насильство над людиною, вбивство;
• діяльність колаборантів;
• привласнення та руйнування майна;
• обстріли житлових кварталів та об'єктів інфраструктури;
• знайдені фрагменти снарядів, воронки від влучення ракет в межах цивільного населеного пункту.

No items found.

Останні новини