Меморандум з міською військовою адміністрацією Дніпрорудного підписано!
Поділитися:

Меморандум з міською військовою адміністрацією Дніпрорудного підписано!

Документ офіційно фіксує прагнення сторін до співпраці та взаємодій щодо фіксування воєнних злочинів в регіоні і сприяння визволенню незаконно увʼязнених громадян на ТОТ або в рф.

Місто перебуває в російській окупації ще з березня 2022 року. За словами Антона Козирєва, голови міської військової адміністрації  до тимчасової окупації у Дніпрорудненській громаді проживало 18 тис. 600 людей, нині там лишається половина. Інші виїхали на підконтрольну Україні територію чи за кордон.

Серед громадян, яким вдалось уникнути окупації та виїхати на підконтрольну Україні територію, є й ті, чиїх рідних викрали росіяни і незаконної увʼязнили. Зазвичай їм присуджують покарання за наебто тероризм, приналежність до рухів чи обїєднань, тощо. Інколи навіть "пришивають" вигадані справи.

В Запорізькому регіоні працюють двоє фахівців Об'єднання родичів політв'язнів Кремля, які постійно зустрічаються зі свідками воєнних злочинів рф на території України та фіксують їх. Такі свідчення допомагають зібрати повну інформацію про зниклих або викрадених Українців, відслідкувати маршрут їх незаконного вивезення за межі країни та віднайти місце їх уктримання.

Міська військова адміністрація Дніпрорудного всебічно сприяє діяльності Обʼєднання та його фахівців. Дякуємо Антону Козирєву за довіру та прагненяня спільних дій.

No items found.

Останні новини