Мародерство окупантів у м. Пологи
Поділитися:
Російські окупанти масово розкрадають майно з державних установ і підприємств, а також помешкань цивільного населення на тимчасово окупованій території України.

З будинку подружньої пари пенсіонерів в окупованому м. Пологи російські військові вивезли, по класиці, холодильники та пральну машину, а також угнали дві машини. Ці свідчення документаторам Об'єднання надав Анатолій Іванович, що через війну втратив майно, на яке заробляв усе життя.

No items found.

Нагадаємо, мешканці окупованих районів Запорізької області можуть фіксувати воєнні злочини росіян через телеграм-бот «‎ЕнергодарСОС». Ваші свідчення будуть передані до регіональних та міжнародних судових органів та органів розслідування для притягнення винних до відповідальності.

«Одного ранку в середині березня я пив вранішню каву та почув торохкотіння гусениць БМП зі сторони Гуляйполя. Одразу після того почалася автоматна черга у мій двір. Таких черг було декілька, бо я потім назбирав у дворі приблизно 26 гільз, та й по звук було зрозуміло.

Вийшов подивитися що сталося — бачу, що моя коричнева Волга стоїть розстріляна: без вікон, з дірками від куль. Іншу мою машину, що стояла в гаражі, не зачепило.

Після його випадку я не витримав та вирішив залишити місто: замкнув двері в машині, будинок, кухню — все замкнув і 7 квітня поїхав з Пологів.

Місяць потому мені зателефонував знайомий та сказав, що у нашому будинку оселилися шестеро окупантів, завели Волгу та поїхали на ній в невідомому напрямку. Інша машина стояла в гаражі, але через день-два її також угнали. Військові також викрали холодильники, пральну машину та деякі інші речі, погрузивши їх на Урал.

Не знаю чи живуть зараз росіяни у нашій хаті, бо сусіди нам правди не скажуть».

Останні новини