Мародерство окупантів у м. Пологи
Поділитися:
Російські окупанти масово розкрадають майно з державних установ і підприємств, а також помешкань цивільного населення на тимчасово окупованій території України.

З будинку подружньої пари пенсіонерів в окупованому м. Пологи російські військові вивезли, по класиці, холодильники та пральну машину, а також угнали дві машини. Ці свідчення документаторам Об'єднання надав Анатолій Іванович, що через війну втратив майно, на яке заробляв усе життя.

«Одного ранку в середині березня я пив вранішню каву та почув торохкотіння гусениць БМП зі сторони Гуляйполя. Одразу після того почалася автоматна черга у мій двір. Таких черг було декілька, бо я потім назбирав у дворі приблизно 26 гільз, та й по звук було зрозуміло.

Вийшов подивитися що сталося — бачу, що моя коричнева Волга стоїть розстріляна: без вікон, з дірками від куль. Іншу мою машину, що стояла в гаражі, не зачепило.

Після його випадку я не витримав та вирішив залишити місто: замкнув двері в машині, будинок, кухню — все замкнув і 7 квітня поїхав з Пологів.

Місяць потому мені зателефонував знайомий та сказав, що у нашому будинку оселилися шестеро окупантів, завели Волгу та поїхали на ній в невідомому напрямку. Інша машина стояла в гаражі, але через день-два її також угнали. Військові також викрали холодильники, пральну машину та деякі інші речі, погрузивши їх на Урал.

Не знаю чи живуть зараз росіяни у нашій хаті, бо сусіди нам правди не скажуть».

No items found.

Нагадаємо, мешканці окупованих районів Запорізької області можуть фіксувати воєнні злочини росіян через телеграм-бот «‎ЕнергодарСОС». Ваші свідчення будуть передані до регіональних та міжнародних судових органів та органів розслідування для притягнення винних до відповідальності.

Останні новини