«Листи до вільного Криму»: В Україні стартувала ініціатива на підтримку кримських політв’язнів
Поділитися:

За даними Представництва Президента України в АР Крим, Росія тримає в неволі 208 кримських політв’язнів, 125 із них — кримські татари.

Протягом трьох місяців — з 19 лютого по 19 травня 2024 року — в Україні та за кордоном триватиме акція «Листи до вільного Криму». Ініціатива заохочує українців та жителів інших країн писати листи кримським політв’язням, яких незаконно утримує Росія.

Мета акції «Листи до вільного Криму» — нагадати про українських бранців Кремля і продемонструвати та висловити їм підтримку, яка так необхідна в неволі. Крім того, листи від небайдужих людей також є знаком для адміністрацій в’язниць, що кожен громадянин України є важливим і суспільство стежить за умовами їх утримання.

Охочі можуть надсилати листи на фізичну адресу або онлайн з 19 лютого до 19 травня включно:

Поштова адреса (надсилання за кошти відправника): Центр інформації про права людини, а/с В-539, м. Київ, 01001.

Email: Free.CrimeaUA@gmail.com.

Інструкцію з написання листів можна знайти за посиланням. Під час написання листа, будь ласка, вкажіть, кому з політичних в’язнів ви його адресуєте. Дізнатися перелік політв’язнів та відстежити поточне місце їхнього утримання можна на мапі за посиланням.

Якщо ви плануєте надсилати листи з-за кордону, можете відправляти напряму до Російської Федерації (листи до окупованого Криму не можуть дійти). Пам’ятайте, що ваш лист має бути російською мовою, підпис адресата й адресанта краще зробити також російською мовою, але можна написати й мовою країни, з якої ви надсилаєте. Адресу для надсилання листів ви також зможете знайти на мапі, згаданій вище.

Організатори ініціативи: Представництво президента України в Автономній Республіці Крим, Український ПЕН, Центр прав людини ZMINA, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.


No items found.

Останні новини