Голова Обʼєднання на сесії ООН розповів про злочини російської армії на ЗАЕС, що відбуваються з відома та пособництва «Росатому»
Поділитися:

Голова Обʼєднання виступив на сесії ООН «Роль державних закупівель у просуванні принципу належної перевірки дотримання прав людини». Ця сесія досліджує як суб'єкти державного сектору можуть забезпечити дотримання прав людини та запобігти їхньому порушенню.Під час виступу пан Ігор акцентував на необхідності знаходження світовою спільнотою нових систем контролю щодо припинення співпраці зі злочинним російським бізнесом, таким як державна корпорація з атомної енергетики «Росатом».

На початку березня 2022 року був окупований Енергодар. В цьому місті знаходиться найбільший в Європі ядерний об’єкт – Запорізька атомна електростанція, де працювало близько 11 тисяч працівників. 11 березня на ЗАЕС прибули агенти «Росатому», а наступного дня російські окупаційні підрозділи оголосили, що ЗАЕС «тепер є станцією “Росатому”».

Наша організація займається документуванням воєнних злочинів РФ на території Запорізької області та має свідчення людей, які розповідають про ці мережі катівень прямо на території станції. Це скоординована з «Росатомом» спроба залякати працівників ЗАЕС та примусити їх підписувати нові трудові контракти з російською корпорацією.

За інформацією мера Енергодара, ці катівні за останні півтора року пройшли вже 1500 людей. При цьому «Росатом» залишається учасником Глобального договору ООН.

Масштаб злочинів ЗС РФ щодо співробітників ЗАЕС не може ігноруватися міжнародною спільнотою. Близько 1600 великих та відомих світових компаній, за даними Kyiv School of Economics, співпрацюють з Росією і, зокрема, з «Росатомом», який відіграє ключову роль у незаконному привласненні найбільшої атомної електростанції в Європі та є спільником у скоєнні міжнародних злочинів.

Правила гри мають змінитися: держави зобовʼязані брати на себе більше відповідальності й контролю, щоб компаніям всіх континентів було неможливо співпрацювати з такими бізнесами, як «Росатом».

Найпотужнішою розвідкою, що розкриває роль агентів «Росатому» в перетворенні ЗАЕС на місце очевидних воєнних злочинів, є дослідження наших шановних колег Truth Hounds. Радимо прочитати його всім, кому небайдужа ця тема.

No items found.

Останні новини