Документатори Об'єднання відвідали шелтери Запоріжжя, щоб опитати їхніх мешканців та розповісти про важливість збору даних про воєнні злочини
Поділитися:

Запорізький обласний спортивний ліцей, ГО «Ілана» та християнська церква «Еммануїл» організували прихистки для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Це переважно люди, що покинули свої оселі в Гуляйполі, Оріхові, Енергодарі та інших окупованих чи прифронтових населених пунктах. ВПО отримуються не лише дах над головою в цей нелегкий час, а й гуманітарну підтримку.

Наші документатори завітали до ВПО цих шелтерів, яким розповіли про важливість фіксування воєнних злочинів загарбників, щоб зібрати потужну доказову базу для майбутніх розслідувань. П'ятеро людей захотіли поговорити з документаторами тет-а-тет, розповісти про життя в окупації та обставини обстрілів Енергодару й Оріхівської громади. Деякі розмови вийшли емоційними, бо проведення інтерв'ю з постраждалими від воєнних дій мають ще терапевтичний ефект для них —  опитування допомагає людині впорядкувати свій досвід, ніби поглянувши на нього збоку.

Об'єднання дякує координаторам шелтерів за сприяння збору свідчень серед мешканців прихистків! Фіксування злочинів дуже важливе та допоможе встановити справедливість для постраждалих від безпрецедентної збройної агресії РФ.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

__________________________________________________________________________________________________

Нагадаємо, мешканці окупованих районів Запорізької області можуть фіксувати воєнні злочини росіян через телеграм-бот «‎ЕнергодарСОС». Ваші свідчення будуть передані до регіональних та міжнародних судових органів та органів розслідування для притягнення винних до відповідальності.


No items found.

Останні новини