Чому тривога лунає вже після влучання? На прикладі обстрілу Запоріжжя 10.08.2023.
Поділитися:

Надвечір 10 серпня Росія знову вдарила по Запоріжжю двома ракетами «Іскандер-К», влучивши в готель. На жаль, внаслідок цього удару загибла жінка, ще 19 людей поранені, серед яких 4 дітей. У результаті влучання сталось займання машин, припаркованих поруч з епіцентром вибуху.

У приміщенні готелю розміщувався дитячий табір. Зміна там завершується 11 серпня. На щастя, на момент удару дітей вже забрали батьки.

«Вибух стався біля стоянки готелю, вже після нього пролунала тривога. З готелю вибігла скривавлена дівчина, чоловік з осколком скла в нозі зі своєю дружиною та двома дітьми», — розповів докуменаторам Об'єднання свідок.

Гуманітарна координаторка Організації Об’єднаних Націй в Україні Деніз Браун заявила після обстрілу — цей готель був базою ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців з комбінату Азовсталь у Маріуполі в травні минулого року.

Заява Деніз Браун

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».


No items found.

Удари РФ по цивільній інфраструктурі призвели до численних поранень та смертей мирних жителів, досягли просто неймовірних обсягів та порушень міжнародного гуманітарного права.

Боротьба з крилатими ракетами наземного комплексу «Іскандер-К» — складна. Ця ракета летить дуже низько, тому її важко виявити. Саме тому тривога у Запоріжжі почала лунати вже після першого вибуху.


Останні новини