Чому тривога лунає вже після влучання? На прикладі обстрілу Запоріжжя 10.08.2023.
Поділитися:

Надвечір 10 серпня Росія знову вдарила по Запоріжжю двома ракетами «Іскандер-К», влучивши в готель. На жаль, внаслідок цього удару загибла жінка, ще 19 людей поранені, серед яких 4 дітей. У результаті влучання сталось займання машин, припаркованих поруч з епіцентром вибуху.

У приміщенні готелю розміщувався дитячий табір. Зміна там завершується 11 серпня. На щастя, на момент удару дітей вже забрали батьки.

«Вибух стався біля стоянки готелю, вже після нього пролунала тривога. З готелю вибігла скривавлена дівчина, чоловік з осколком скла в нозі зі своєю дружиною та двома дітьми», — розповів докуменаторам Об'єднання свідок.

Гуманітарна координаторка Організації Об’єднаних Націй в Україні Деніз Браун заявила після обстрілу — цей готель був базою ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців з комбінату Азовсталь у Маріуполі в травні минулого року.

Заява Деніз Браун

Удари РФ по цивільній інфраструктурі призвели до численних поранень та смертей мирних жителів, досягли просто неймовірних обсягів та порушень міжнародного гуманітарного права.

Боротьба з крилатими ракетами наземного комплексу «Іскандер-К» — складна. Ця ракета летить дуже низько, тому її важко виявити. Саме тому тривога у Запоріжжі почала лунати вже після першого вибуху.


Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».


No items found.

Останні новини