Бранка Ірина Данилович перестала чути лівим вухом
Поділитися:

Незаконно засуджена на 7 років громадянська журналістка Ірина Данилович потребує кваліфікованої медичної допомоги — вона перестала чути лівим вухом.

Про це інформує «Кримська солідарність», що поспілкувалося з батьком бранки Броніславом Даниловичем після їхнього короткого побачення 31 травня.

Зі слів батька, Ірина припускає, що в неї атрофувався слуховий нерв. Її двічі вивозили в лікарню, але ні результатів аналізів, ні сам діагноз жінці не повідомили. Призначені лікарем медикаменти їй не видають.

«На зустрічі вона перший раз плакала. Вона не знає, що в неї. Це найстрашніше»

Активістка розповіла батькові, що довго не могла повідомити які їй потрібні ліки Ірині не давали побачень і можливості зателефонувати. Вона поскаржилася, що їй досі не віддали посилку від 13 квітня 2022 р. та книжку, яку вилучили співробітники СІЗО.

Після затримання та арешту в Ірини з'явилися проблеми зі здоров'ям: хронічний біль у лівому вусі та мігрень. Вона впевнена, що в неї отит, який може призвести до ускладнень абсцесу або менінгіту, оскільки осередок гнійного запалення розташовується дуже близько до головного мозку.

Через загрозу стану здоров'я і ненадання медичної допомоги Ірина оголосила сухе голодування. У СІЗО Сімферополя її відвідала громадська спостережна комісія і представник уповноваженого з прав людини в Криму. Начальник медсанчастини Ігор Царьков пообіцяв, що надасть допомогу ув'язненій, але вона, як і раніше, її потребує.

15 червня відбудеться розгляд апеляційної скарги на вирок Феодосійського міського суду Ірині Данилович у Верховному суді Республіки Крим.

Нагадаємо, 28 грудня 2022 р. Феодосійський міський суд визнав 43-річну громадську активістку і медсестру винною в тому, що вона носила із собою саморобний вибуховий пристрій. Її засудили до 7 років ув'язнення в колонії загального режиму і призначили штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

No items found.

Останні новини