Бранець Віктор Шур втратив усі свої речі в колонії через повінь
Поділитися:

У березні ВК №1 у Брянську, де незаконно утримується політв’язень Віктор Шур, затопило внаслідок повені. Утриманців було тимчасово переведено до ВК №6 у м. Клинці. Після повернення назад Віктор разом з іншими вимушений робити ремонт в приміщеннях колонії та втратив багато особистих речей.

«Під час переселення до іншої установи батько не встиг забрати олівці та фарби для малювання. Він також не може відповідати на листи від активістів, що пишуть йому з РФ та Європи, адже у нього банально немає паперу та ручки. Батько каже, що роботи багато та ремонт буде вірогідно тривати до осені. Також відправити посилку йому неможливо, поки до колонії нічого не надходить», — розповіла Об’єднанню дочка бранця Ольга Налімова.

Немає опису світлини.
Малюнки Віктора Шура

Після початку нової фази війни Віктору пропонували відмовитися від українського громадянства, що було надано бранцю вже під час перебування за ґратами.

За словами доньки зараз на Шура немає психологічного тиску через національність, стан його здоров’я задовільний. Вони регулярно спілкуються телефоном, але вимушені уникати політичних тем.

Нагадаємо, ювеліра Віктора Шура було затримано при спробі зробити фотознімки закритого режимного об'єкта на території Брянської області РФ у 2014 р., який насправді є недіючим аеродромом та був затоплений ще у 80-х роках. Рідні отримали інформацію про місце перебування Віктора аж за місяць після його затримання, коли він визнав себе винним в інкримінованих йому злочинах. У жовтні 2015 р. Віктора визнали винним у шпигунстві на користь України та засудили на  12 років за статтею «державна зрада».

No items found.

Останні новини