Бранцю Ігорю Кіяшку не надається медична допомога після перенесених сильних судом у колонії
Поділитися:

З 2018 р. Ігор Кіяшко відбував незаконне покарання у колонії №11 Нижегородської області, поки у грудні минулого року його не етапували на 5 000 км вглиб РФ – до  ВК №3 у далекому Іркутську. Такий великий етап привів до виснаження та  загострення хронічного тромбофлебіту – весною він пережив тривали судоми обох кінцівок. Медичне обстеження та допомога бранцю не була надана.

«Цей етап тривав понад місяць. Причини, з яких його вирішили перевести, мені незрозумілі на невідомі. У Ігоря гіпертонія, а у в’язниці йому поставили ще діагноз – тромбофлебіт, такого в нього не було. Ця хвороба прийшла через знущання і побиття при затриманні, що дали так великі ускладнення», – дала коментар Об'єднанню дружина Ігоря, Марина Кіяшко.

За словами Марини, після 24 лютого їй більше не вдавалося зв'язуватися зі своїм чоловіком ані листами, ані телефоном. Зараз вони спілкуються через адвоката, який час від часу навідується до Кіяшка.

«Недавно в колонії Іркутську помінявся начальник, від якого адвокат вже місяць не може добитися дозволу прийти до Ігоря. Чоловік переживає важкі емоційні часи: без змоги спілкуватися з рідними, у суворих кліматичних умовах Сибіру, хворий», – додає Марина.

У 2020 р. у ВК №11 у Нижегородській області, де раніше перебував Ігор, стався спалах коронавірусної інфекції. Тоді у багатьох арештованих підтвердили зараження коронавірусу. Зокрема, COVID-19 діагностували й у в’язнів, які перебували в одному приміщенні з українцем.

Нагадаємо, юриста Ігоря Кіяшка затримали 10 квітня 2018 р. у Нижньому Новгороді, куди він поїхав по ліки для свого сина.

«Звичайно, його били при затриманні. Потім йому два-три рази щотижня вдягали мішок на голову і кудись вивозили, де також сильно били. Били так, що він втрачав свідомість, але його обливали водою і знову били», – розповідає дружина політв’язня.

Спочатку Ігорю оголосили підозру в підготовці контрабанди з Росії військового обладнання, а потім – у шпигунстві. Кіяшко спочатку зізнався у підготовці до першого злочину, але звинувачення у шпигунстві категорично заперечує.

Нижньогородський обласний суд у Росії засудив Кіяшка до 8 років колонії суворого режиму. Суд проходив у закритому режимі через нібито наявність у матеріалах справи документів, що містять військову таємницю.

No items found.

Останні новини