Благодійну фінансову допомогу отримали 12 жінок — дружини та матері заручників
Поділитися:

26 вересня 2022 року відбулися збори правління Об’єднання родичів політв’язнів кремля, на яких ми надали благодійну допомогу в межах реалізації гранту Центру Громадянських Свобод «Прямої підтримки родичам українських громадян, ув’язнених внаслідок російської агресії».

В той день фінансову допомогу отримали 12 жінок — дружини та матері, чиї рідні були кинуті за ґрати терористичною владою, чи навіть вбиті російською армією на території, де велися активні бойові дії.

Серед отримувачів допомоги Катерина, дружина політичного в’язня Владислава Єсипенка, якого переслідують за професійну журналістську діяльність в окупованому Криму. У лютому його засудили до 6 років позбавлення волі за фальсифікованими та класичними для російського правосуддя статтями  — збір інформації «в інтересах спецслужб України» та зберігання «саморобного вибухового пристрою».

Будинок сім'ї Юлії Шкрьоби у с. Боромеля, що на Сумщині, де у березні велися активні бойові дії, був замінований та підірваний окупантами. Тоді ж, її чоловіка,  Андрія Охріменка, взяли у полон російські загарбники.

Чоловіка Ольги, Андрія Голубєва, утримують в полоні у московському СІЗО Лефортово за підозрою у тероризмі. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Жителька міста-героя Гостомеля Сніжана, на жаль, втратила двох своїх близьких людей внаслідок збройної агресії: її сина було звірськи вбито російськими солдатами, а чоловіка, Сергія Любича, взято у полон. Про нього відомо лише те, що чоловік виїхав автомобілем, який пізніше знайшли без коліс, і не повернувся. У кінці липня росіяни офіційно визнали його перебування на території РФ. Можливо він знаходиться у СІЗО №2, що у Новозибкові, Брянської області.

No items found.

Останні новини