Арсен Абхаїров має варикоз та залишився без жувальних зубів
Поділитися:

Арсена Абхаїрова затримали у лютому 2019 року в селищі Октябрське Красногвардійського району Криму. ФСБ Росії стверджувала, що він причетний до діяльності забороненої у РФ організації «Хізб ут-Тахрір». Південний окружний військовий суд Абхаїрову присудив 13 років з відбуванням перших двох років у в'язниці.

38-річний Арсен страждає на варикозну хворобу вен і потребує стоматологічної допомоги. Його дружина Азізе Абхаїрова після побачення в Єнісейській в'язниці в Краснодарському краї повідомила, що захворювання чоловіка не лікують.

«Його турбує варикоз вен нижніх кінцівок і проблема, що ще тягнеться зі слідчих ізоляторів – це зуби. Оскільки в СІЗО не надавали стоматологічних послуг, тепер зуби лікуванню не підлягають і єдиний вихід – це видалення. Він залишився практично без жувальних зубів», – розповіла Азізе.

Повідомляється, що прогресуванню варикозу сприяють і умови утримання в колонії. Близько 16 годин Абхаров перебуває на ногах. І хоча з лютого 2023 року адміністрація перевела кримського татарина на загальний режим, але умови утримання в камері не змінилися: підйом о шостій ранку, відбій – о десятій годині вечора.

Варикоз Арсена потребує хірургічного лікування. Адміністрація колонії навесні пропонувала провести процедуру у Красноярській туберкульозній лікарні №1. Але Арсен чув багато негативних відгуків щодо цієї лікарні, тому побоюється туди їхати лікуватися.

У в'язниці Єнісейська дуже погана вода, вона має запах і осад. На цю воду Абхаїров має алергічну реакцію на шкірі.

Ми закликаємо Міністерство з питань реінтеграції, Омбудсмана Дмитра Лубінця, Офіс Омбудсмана України посилити моніторинг додержання прав українських громадян, які досі перебувають в неволі країни-окупанта, та застосувати всі можливі важелі впливу задля якнайшвидшого повернення всіх українських політв’язнів додому!

_______________

Ця стаття — частина циклу Об’єднання про українських політв’язнів, яким не надається медична допомога у місцях несвободи тимчасово окупованого Криму та РФ.

Багато бранців Кремля мають хронічні хвороби, деякі — інвалідність, але до критичного погіршення здоров’я призводять умови утримання, фізичне насильство та повне ігнорування їхніх потреб та прав. У цьому році відсутність медичного втручання забрала життя Констянтина Ширінга і Джеміля Гафарова. РФ продовжує грубо порушувати міжнародне гуманітарне право відповідно до якого ненадання медичної допомоги прирівнюється до тортур.

No items found.

Останні новини