Андрій Захтей чекає на письмове підтвердження від Латвії для повернення в Україну
Поділитися:

Через відсутність консульських зв'язків України з РФ повернення політв’язня Андрія Захтея можливе тільки через треті країни. Дружина бранця Оксана разом з адвокатом звернулися до Латвії, що попередньо погодила виїзд для Захтея. Телефоном представники консульства Латвії ще раз запевнили, що повернення українця через їхній кордон цілком можливе. Зараз родина чекає письмове підтвердження цього рішення.

10 лютого 2023 року Андрія Захтей повністю відбув незаконне покарання терміном у 6,5 років. Одразу після звільнення чоловік був під конвоєм перевезений до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Ростовській області, де за рішенням суду перебуватиме до 12 травня.

«Міграційна служба РФ каже, що єдине, що потрібно, щоб мого чоловіка відпустили — документ від Латвії. Я у своїй душі дуже сподіваюся на це, але намагаюсь не забувати, що все може піти не за планом», — дала коментар Об'єднанню дружина Андрія Захтея, Оксана.

Раніше Міграційна служба України відмовила Захтею у тимчасовому документі для повернення в Україну, пославшись на те, що не змогла підтвердити всю інформацію щодо його ідентифікації з Єдиного державного демографічного реєстру.

Нагадаємо, що Андрій Захтей був арештований російськими «правоохоронними»органами в ніч з 6 на 7 серпня 2016 року біля с. Суворово, Крим. Росія звинуватила його в начебто «диверсійній діяльності на користь України» та засудила до 6,5 років позбавлення волі. Покарання Захтей відбував в установі на тимчасово окупованій території АРК, тому за весь час знаходження в колонії до нього не міг дістатися український консул.

No items found.

Останні новини