Актуалізуйте інформацію про своїх рідних у НІБ і Координаційному штабі
Поділитися:
Якщо ваші рідні потрапили в полон до повномасштабного вторгнення і ви звертались до державних органів до 24.02.2022 року, це не є гарантією того, що актуальна інформація про ваших близьких є у розпорядженні органів, що займаються поверненням цивільних.

Національне інформаційне бюро (НІБ), створено після повномасштабного вторгнення, а саме 17 березня 2022 року на виконання Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни». Функції НІБ виконує ДП «Український національний центр розбудови миру». До його основних функцій належить отримання та передача інформації стосовно осіб, що перебувають під захистом Конвенції та, які знаходяться під її юрисдикцією.

Отже, вам необхідно надати всю наявну у вас інформацію щодо полоненого, включаючи відоме вам актуальне місцезнаходження та стан здоров’я.
Контакти НІБ: nib.uncp.info@gmail.com

Також 11 березня 2022 створено Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який координує всі державні служби, які займаються поверненням як військовополонених, так і цивільних заручників. Для формування єдиного списку осіб, які мають бути звільнені або обміняні їм варто надати актуальну інформацію щодо ваших рідних.
Контакти штабу: koord.shtab@gmail.com

Також, Координаційний штаб запровадив особистий кабінет в якому авторизувавшись, можна проглянути наявну у Штабі інформацію, надати нову або додаткову інформацію, отримати консультацію.

Інформація про заручника, яку обов’язково необхідно надати:
ПІБ;
рік народження;
громадянство;
документи, що посвідчують особу, ІПН;
статус (військовий/ цивільний);
інформація про діяльність;
адреса;
особливі прикмети;
дату, місце, обставини полону;
можливе місце утримання;
інформація щодо про поранення/стан здоров’я;
інша інформація щодо полону, підтверджуючі документи.

_____

Пам'ятайте, що ви можете звернутися на безкоштовну лінію юридичної підтримки Об'єднання! Якщо вам потрібна консультація щодо отримання соціальної та правової допомоги від держави, оформлення пакета необхідних документів, то заповнюйте
форму.
No items found.

Останні новини