Відкрилась виставка «10 років окупації й спротиву Криму у фотографіях журналістів Крим Реалії»
Поділитися:

Виставка була створена з нагоди 10-річчя з дня заснування проєкту Крим.Реалії. Всі ці роки журналісти, часто ризикуючи свободою та навіть життям, розповідають, що насправді відбувається на незаконно анексованому Росією півострові, як живуть і борються з окупацією кримці.

До ювілею проєкту в просторі Кримський дім було представлено 26 фотографій журналістів Крим.Реалії та Радіо Свобода, знятих на півострові з 2014 до 2022 року. Ви можете подивитися їх за посиланням.

У межах виставки відбулася публічна дискусія «Крим: візії майбутнього 2.0», її головними темами були майбутнє півострова як автономії у складі України та виклики його реінтеграції. В обговоренні взяли участь голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, лідер музичного гурту Антитіла Тарас Тополя та директорка Центру прав людини ZMINA Альона Луньова.

Понад 70 журналістів Крим.Реалії зазнали тиску чи переслідування з боку окупаційних спецслужб, більшість із них була змушена покинути окупований Росією півострів. Так, у лютому 2021 року російські спецслужби заарештували, звинуватили в зберіганні боєприпасів та засудили до шести років ув’язнення журналіста-фрилансера проєкту Владислава Єсипенка.

No items found.

Останні новини