Ще 2 кримінальні справи порушили проти Олега Приходька, 64-річного політв’язня з Криму
Поділитися:

Проти 64-річного Олега Приходька – проукраїнського активіста, який проживав в окупованому Криму та був ув’язнений російською владою – порушили ще дві кримінальні справи.

Цього разу Приходька звинувачують у пропаганді тероризму та реабілітації нацизму. Приводом для нових справ стали доноси сусідів по камері кримчанина, з якими він відбував термін у в’язниці, відомої під неофіційною назвою «Володимирський централ».

Як пишуть російські провладні ЗМІ, зокрема видання «Володимирські відомості», Приходько у розмовах з іншими ув’язненими нібито «пропагував теракти» та «схвалював дії Гітлера та його прихильників у ході Другої світової війни».

Олега Приходька затримали співробітники ФСБ у Криму 10 жовтня 2019 року. Приводом для цього стала його проукраїнська позиція: Приходько відкрито виступав проти анексії Криму та вивісив на своєму будинку у Саках державний прапор України. Російська ж ФСБ звинуватила його у підготовці до терористичного акту та незаконному виготовленні вибухових речовин. Приходько заперечує обвинувачення на його адресу.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Олега Приходька політичним ув’язненим.

У жовтні 2021 року адвокат Сергій Легостов після зустрічі з Приходьком повідомив про жорстоке поводження з кримчанином у російській колонії. 19 січня 2022 року донька бранця Кремля заявила про «знущання і тортури» щодо її батька в російському ув’язненні.

No items found.

Останні новини